Minden növényben fellelhető ez a különleges antioxidáns.

A klorofill, a növények zöld színéért felelős pigment ma már egyre keresettebb ipari alapanyag: az élelmiszeripartól a kozmetikumokon át a gyógyászatig kiválóan hasznosítható, köszönhetően színező, szagtalanító és potenciálisan gyógyító tulajdonságainak.
Az élelmiszeriparban a klorofill (E140) és vízoldékony változata, a klorofillin (E141) természetes zöld színezékként van jelen édességekben, italokban, tésztákban és tejtermékekben. Az étrendkiegészítők piacán "folyékony klorofill" vagy kapszula formájában kapható, és egyre több egészségügyi előnyt tulajdonítanak neki: antioxidáns hatású, így segíthet semlegesíteni a szabadgyököket, támogatja a sejtvédelmet és a méreganyagok kiválasztását is. Szerkezete a hemoglobinhoz hasonló, ezért feltételezések szerint javíthatja a vérképzést és oxigénszállítást is - a pontos hatásait azonban további klinikai kutatásoknak kell igazolniuk.