Jöhet egy kis különlegesség? Rántott véres hurka karácsonyi csemegeként: ezt választja Hegyi Barbara és Hevér Gábor is! | Story


Azt mondják, mi, magyarok mindent kirántunk. Rántott párizsiről, -zellerről, -burgonyáról, -sárgarépáról, -palacsintáról bizonyára sokan hallottak már, de a rántott véres hurkára a story.hu szerkesztőségében is rácsodálkoztunk. Ám Hevér Gábortól megtudtuk, hogy ez bizony egy létező karácsonyi étel, amit ő maga, a több szakácskönyvet is kiadó Hegyi Barbara kolléganőjétől tanult meg. "A recept egyszerű, vékonyan lekarikázom a májashurkát, bepanírozom és kirántom. Persze jófajta hurka kell hozzá, akkor olyan lesz, mint egy francia májpástétom" - mesélte Hevér Gábor.

Az interneten kutatva beigazolódott, hogy a rántott véres hurkának van létjogosultsága az asztalon. Találtunk is egy videót, ahol Fördős Zé készíti el a nem mindennapi menüt, és állítja, hogy így azok is megkóstolják a véres hurkát, akik a tepsiben sült változatától idegenkednek. Ő viszont nem karikázza fel a hurkát, mint a színművész, hanem kifejti a bélből és tojással összekeveri a tölteléket, majd bélszínroló formákat gyúr belőle, aztán megpihenteti a mélyhűtőben. Ezután következik a panírozás, amit duplán végez, mielőtt belehelyezi a 170 fokos olajba.

Hevér Gábor szívesen megosztotta velünk, milyen finomságok kerülnek az asztalukra szenteste. A halászlé, mint mindig, idén is főszerepet kap, melyet nemcsak a négytagú családjának, hanem a nagyszülőknek is tálalnak, akik hűségesen velük ünnepelnek minden évben. A zserbó elkészítését felesége, Miriam, és lányai, Vilma és Berta vállalták magukra, míg a mákosguba vanília sodóval való tálalásáért Gábor maga felel, hiszen ez az ő különleges hagyománya. "De nem esünk túlzásba, nem készítünk túl sok ételt. Emlékszem, volt olyan év, hogy még újévkor is a decemberi rakott káposztát fogyasztottuk," mesélte nevetve. Úgy tűnik, a rántott hurka az idén nem maradt meg a következő ünnepre!

Related posts