Íme az év legjobb strandételei, de sajnos a lángos most nem szerepel a listán.

A verseny kreatív szelleme, Kardos Gábor, csütörtökön osztotta meg velünk az izgalmas eredményeket. Elárulta, hogy a bivalytatár különlegessége zalaköveskúti bivalyhúsból készül, és egy ínycsiklandó burgonyagratin, tormahab, zellerropogós, szardella, kapribogyó, kovászos uborka, valamint házi majonéz kíséretében kerül az asztalra.
A Pizza Sztori éttermünk különleges fogásának inspirációját a hagyományos római rizsgolyók adták. A harcsapaprikás ízletes mártását egyedülálló módon ötvözzük túrós csuszával, majd a masszát kreatívan nyalóka formájúra alakítjuk és aranybarnára sütjük. Az elkészült ételt friss kapros túróval és ízletes kápiakrémmel tálaljuk, így teremtve meg a tökéletes ízélményt.
A granola optimista elnevezése az Optimist vitorlásra utal, amelyen a fiatalok elsajátítják a hajózás művészetét. A vitorlás teste és vitorlája különleges képviselőfánkból készült, míg a töltelék egy ízletes mézes-joghurtos krém, amit erdei gyümölcsökből készült öntettel és ropogós granolával koronáznak meg.
A Balatoni Kör immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg népszerű strandételversenyét. A zsűri idén 36 ínycsiklandó nevezett ételből választotta ki a legkiválóbbakat, akik közül a győztesek emelkedtek ki.