Fedezd fel a hagyma dinsztelésének titkát, és búcsúzz el a kellemetlen szagoktól a lakásban! A KertÉsRecept.hu segítségével mostantól élvezheted a finom ízeket anélkül, hogy a bűz miatt aggódnod kellene.


Gyakran nem szentelünk elegendő figyelmet a hagyma párolásának művészetére. A legelterjedtebb eljárás az, hogy egyszerűen felkockázzuk a hagymát, felmelegítjük az olajat, és hozzáadjuk az aprított hagymát. Ekkor folyamatosan kevergetjük, ügyelve arra, hogy ne piruljon meg, mert az keserű ízt eredményezhet. Most azonban felfedünk néhány praktikus trükköt, amelyekkel még ízletesebb végeredményt érhetünk el a séf által ajánlott módszerek segítségével.

Ez is érdekelhet: Ezzel a trükkel mindig tökéletesen sikerül a fasírtom, pár hozzávaló, mégis fantasztikus az íze!

A háztartásokban sokszor alkalmazott szódabikarbóna, akár elhiszed, akár nem, meglepő módon segíthet a hagyma dinsztelésekor is. Merj kísérletezni vele, hiszen így a bűzös füstök nem fogják betölteni a lakásodat. Ennek hátterében az áll, hogy a szódabikarbóna lúgos kémhatása hatásosan semlegesíti a hagymában lévő kénvegyületeket, ezáltal csökkentve azok illékonyságát. Tehát, legközelebb, amikor hagymát készítesz, ne feledd ezt a trükköt!

Related posts